Freelancing

Articole despre freelancing, noutăți despre freelance writing în România, sfaturi și articole introductive despre cum poți deveni și tu liber-profesionist.

Cum să lucrezi de acasă în timpul unei crize

Canonical url: https://cristinatudose.ro/freelancing/cum-sa-lucrezi-de-acasa-in-timpul-unei-crize

COVID-19, coronavirus – aceste cuvinte sunt pe buzele întregii lumi. Trăim zilele unei pandemii globale care va schimba pentru totdeauna modul în care lucrăm, sistemul economic și valorile noastre. Deja a început – înghețarea economiei, viețile noastre transformându-se din toate punctele de vedere pe o perioadă de doar câteva zile, toate acestea ne afectează inevitabil starea de bine și sănătatea psihică.

Cum îmi stabilesc tariful ca freelance writer?

Canonical url: https://cristinatudose.ro/freelancing/cum-imi-stabilesc-tariful-ca-freelance-writer

Salut și bine v-am regăsit la un nou episod din seria – „cum scriu, maică și cât să cer pe literele mele.”Contrar părerii multor persoane, chiar dacă literele sunt moca pe tastatură și le poate apăsa oricine, totuși cuvintele costă, mai ales dacă sunt inspirate, cresc vânzările, awareness-ul, reach-ul, engagement-ul și alte englezisme, excluzând, bineînțeles, cazul în care scriem de plăcere, voluntar.

Așadar, dacă te afli astăzi aici, fie ești freelance writer, fie ești interesat de freelance writing și ai vrea să câștigi primele tale bancnote. Numai că, mai mult ca sigur te lovești de o dilemă comună pentru noi toți la început de drum – cum îmi stabilesc tariful? Cât să cer ca să atrag clienți și să nu-i pierd? Să las de la mine sau să mă impun? Să scriu pe 5 lei sau să mă las păgubaș și să mătur o stradă în schimb?

Freelancing sau muncă de agenție – cum aleg ce mi se potrivește?

Canonical url: https://cristinatudose.ro/freelancing/freelancing-sau-munca-de-agentie

Din ce în ce mai multi români, cu precădere tineri, aleg să lase în spate munca de angajat într-o companie, fie că ne referim la o agenție de publicitate sau chiar o corporație în favoarea așa-numitelor locuri de muncă de acasă, alegând un job de freelancer.

Freelancer este un termen destul de larg care poate desemna orice profesie/ocupație/meserie pe care o persoană o execută ca liber-profesionist, putând fi angajat cu contract la unul sau mai mulți clienți. Din acest motiv, regăsim acești profesioniști în toate domeniile cunoscute, de la freelance writeri, freelance graphic designeri, până la IT-ști freelanceri.