Marketing online

Vrei să afli mai multe despre marketing online? Ești începător și nu vrei sa dai bani pe cursuri alambicate? Învață tot ce trebuie sa știi alături de mine - marketing online, SEO și SEM, promovare online, user experience și ultimele noutăți.

Marketing remote - ghidul începătorului

Canonical url: https://cristinatudose.ro/marketing-online/marketing-remote-ghidul-incepatorului

Salut, dragii mei. Sper că vă simțiți bine...cam cât de bine se poate simți o persoană în timpul unei pandemii globale căreia nu îi cunoaștem sfârșitul, nici măcar la nivel estimativ. Lăsând umorul negru la o parte deși, între noi fie vorba, numai el mă ține cât de cât întreagă la mansardă, m-am gândit să abordez un subiect fain (zic eu), chiar de interes în perioada asta.

În acest context puțin spus apăsător, atât persoanele fizice, cât și cele juridice sunt forțate să-și schimbe joburile/maniera în care își desfășoară activitatea la 360 grade sau să adapteze joburile pe care deja le au sau le oferă la condițiile economice curente și la realitatea socială (fie prin automatizare, digitalizare, schimbarea structurii departamentelor sau mutarea întregii operațiuni online).

Marketing digital – cei mai importanți termeni, explicați

Canonical url: https://cristinatudose.ro/marketing-online/marketing-digital

În era promovării online și a comerțului pe internet, devine evident faptul că nu existăm fără marketing digital, fără acel ceva care ne diferențiază pe o piață suprasaturată. Avem nevoie de o promovare eficientă și de o imagine bine conturată prin marketing digital pentru a ne poziționa produsele și serviciile sau, de ce nu, chiar pe noi înșine.

De la modul în care construim un magazin online, la elementele de user experience de pe site-uri, la conținutul nișat și servit într-o formă ușor de digerat și targetată către un anumit public țintă, până la explainere video și animații, modul în care alegem să ne promovăm evoluează în fiecare zi iar trendurile din industrie se schimbă de la an la an.

Brand și branding – ce înseamnă fiecare?

Canonical url: https://cristinatudose.ro/marketing-online/brand-si-branding

Pentru că ne place foarte mult romgleza, mai ales în domeniul publicitar, adoptăm din ce în ce mai multe englezisme trendy în conversații. Brand și branding sau rebranding sunt câteva astfel de exemple de cuvinte folosite de mulți și înțelese de puțini.

Dacă te întrebi ce este brandul și nu vrei dureri de cap, dacă ești confuz atunci când auzi termeni ca identitate vizuală sau identitate de brand și ți-e, bineînțeles, mult prea lene să cauți un manual de branding care să te lămurească exact cum stau lucrurile, ai ajuns unde trebuie.

Marketing online pentru începători – câteva noțiuni de bază

Canonical url: https://cristinatudose.ro/marketing-online/marketing-online-pentru-incepatori

Orice persoană care folosește internetul în scopuri comerciale, educative, informative sau persuasive trebuie să știe câte ceva despre marketing-ul online. Dacă ai ajuns până aici, probabil te întrebi – de ce? De ce este atât de important să cunoști lucrurile astea dacă tu ești antreprenor sau CEO sau jurnalist, nicidecum advertiser sau marketer?

Adevărul este că a nu cunoaște marketing online în era digitală e ca și cum ai avea cel mai bun discurs din lume, cea mai mare audiență în fața ochilor tăi, dar nu ai avea microfon, implicit nicio șansă de a te face auzit și ascultat.